Як облаштувати маленьку кухню

Як облаштувати маленьку кухню

Не можна заперечувати, що на маленькій кухні все не вмістиш, тому при її проектуванні варто почати з того, яке обладнання потрібне. Визначившись з типом пристроїв і кількістю устаткування, можна розпочати  їх розміщення.

За умови правильного розміщення вони зроблять кухню функціональною, а роботу на ній приємною. Якщо додатково оснастити внутрішню частину меблів аксесуарами, які сортують продукти та полегшують зберігання продуктів та посуду в належному порядку, це призведе до очікуваної мети, зручної кухні.

Після того, як ви визначилися, яке обладнання потрібне на вашій кухні, подумайте про їх розміщення в кухонному просторі. Майже кожному знайоме поняття робочого трикутника. Це визначає розташування окремих пристроїв у порядку виконання кухонних процесів.

У маленькій кухні вам буде зручніше, якщо навісні ящики будуть відкриватися вгору, а не в бік, оскільки такі механізми не займають корисного простору. Висувні ящики дозволяють максимально ефективно використовувати внутрішній простір шафи по всій довжині, до того ж горизонтальний розподіл ящиків зробить кухню візуально ширшою.

Використовуйте вбудовану побутову техніку зменшених розмірів. Так ви зможете заощадити багато місця на кухні. По-перше, зверніть увагу, що вона обов'язково повинна бути вбудованою, а не стаціонарною. Так ви збережете не лише дорогоцінні сантиметри, але й створите ефект однорідності фасадів робочої зони.

Біля входу має бути холодильник та шафи для продуктів харчування, зона зберігання. Поруч варто запланувати стільницю, бажано шириною не менше 60 см і глибиною 50 см. Варто запланувати миття поруч із стільницею. Якщо у вас мало місця, вибирайте однокамерну модель. Остання зона,це приготування їжі. Тут заплануйте варильну панель, духовку та кілька шафок та полиць для спецій.

 

Хіти
Новинки