Види фасадів кухонних меблів

Види фасадів кухонних меблів

Кухонні меблі, дуже важливий елемент дизайну кухні. Перше враження та стиль інтер'єру, це зовнішній вигляд фасадів шаф. Вибір дуже великий, від матеріалу меблів до оздоблювального матеріалу та його кольору.

Кухонні шафи по конструкції відрізняються бічними поверхнями та невидимою задньою стінкою,  зазвичай виготовляються з іншого матеріалу з дещо гіршими параметрами (вони невидимі). Фасади виготовляються з дерева, МДФ, ДСП,скла. Вони можуть бути гладкими або прикрашеними ліпниною, матовими або глянсовими, з безліччю візерунків.

Все більшої популярності набувають сучасні рішення та матеріали, що поєднують у собі елегантний зовнішній вигляд, функціональність та підвищену довговічність, прикладом є фасади з полімерного скла. Одним із найбільш практичних рішень є цілісні фасади, які можна швидко очистити. Підтримка чистоти найбільш трудомістка у разі фасадів, що містять багато декоративних деталей.

Кухонні фасади з дерева найчастіше зустрічаються в інтер'єрах класичного стилю. Найчастіше використовуваними матеріалами виготовлення меблів, є плити ДСП і МДФ. Їхньою перевагою є висока стійкість до фізичних факторів. До нестандартних матеріалів, що використовуються для виробництва меблів, відносяться сталь та скло. Нержавіюча сталь на кухні виглядає елегантно, а її стійкість до води та вологи означає, що її можна успішно використовувати в таких приміщеннях, як кухня або ванна кімната.

Скляні фасади найчастіше оформлюються в алюмінієві рами. Таке рішення стильне, але менш стійке до механічних пошкоджень. До цієї категорії також входять інноваційні технологічні рішення, такі як полімерний ламінат, який має всі візуальні особливості скла. Ламінування, найдешевший спосіб оздоблення фасадів. Цей матеріал має високу стійкість до вологи та температури, а також механічних пошкоджень. Крім того, ламіновані поверхні мають великий вибір кольорів та структур.

 

 

Хіти
Новинки