Як облаштувати маленьку спальню

Як облаштувати маленьку спальню

Невеликі  інтер'єри зазвичай є складним простором, що вимагає продуманого і функціонального облаштування. У випадку з маленькою спальнею справа здається нескладною, оскільки для повноцінного облаштування нам насамперед знадобиться ліжко, можливо шафа або комод. Однак, щоб інтер'єр був чимось більшим, ніж просто спальне місце, потрібно надати облаштуванню трохи характеру.

Плануючи дизайн маленької спальні, не займайте місце біля дверей. Входячи до кімнати, ви не повинні натикатися на меблі. Усі кути намагайтеся закруглити. Також важливо, щоб ліжко не стояло поперек кімнати.  У маленькому інтер'єрі нам не обов'язково розміщувати весь комплект меблів для спальні. Все, що вам потрібно, це невелика тумбочка або мінімалістичний комод та ліжко. Для спальні, призначеної для двох осіб, вибирайте ліжко з матрацом шириною не менше 140 см. Для однієї людини достатньо моделі завширшки 90 см.

Відмінне рішення вибрати модель ліжка з додатковими відділеннями для зберігання, куди можна сховати пледи, подушки або додатковий комплект постільної білизни. Вибираючи будь-які меблі для маленької спальні, відмовимося від характерних прикрас та виразних візерунків. Зупинимося на мінімалізмі, легких та мобільних меблях, і, насамперед, яскравих кольорах.

При облаштуванні невеликих приміщень цінуються легкі та мобільні меблі, які можна вільно складати та розкладати. Вбудовану  шафу спальні забезпечте розсувними дверима. Дизайнери радять обирати для оформлення спальні один-два кольори. У маленькій кімнаті можна до цих основних додати ще один глибокий і насичений колір. Центральне світло спальні має бути приглушеним і розсіяним, щоб не створювати зайві тіні.

Хіти
Новинки