Облаштування кухні

Облаштування кухні

Облаштування кухні,дуже відповідальне, важливе та багатоетапне завдання, яке ще довгі роки впливатиме на організацію та якість нашого життя. Кухня, одне з найважливіших приміщень у будинку, навколо якого обертається наше повсякденне життя. Важливим є продумане та грамотно сплановане розташування кухні.

За стандартами, правильне облаштування робочої зони передбачає чергування холодильника, раковини та плити з робочими поверхнями. Таким чином, створюється трикутник,зберігання продуктів, обробка, приготування. Його оптимальна площа складає від 4 до 7 квадратних метрів, щоб не було занадто тісно або занадто просторо. Найзручніше, а головне безпечніше, спланувати кухню так, щоб мийка та плита розташовувалися в одному ряду, а холодильник , в іншому.

При облаштуванні кухні враховуються наступні варіанти розміщення меблів, однорядна кухня, дворядна кухня з паралельною установкою меблів на більш довгих стінах, на жаль, однорядна кухня має обмежену кількість стільниць та місця для зберігання речей, але її також можна спланувати функціонально та практично.

Таке рішення зазвичай використовується в невеликих квартирах, довгих, але вузьких кухнях або квартирах-студіях, де кожен шматочок простору необхідно використовувати максимум. Популярне рішення, що використовується в нових квартирах і будинках, де важливе відкрите планування, кухня з островом, що є своєрідним поділом між кухнею і вітальнею.

Однак таке рішення потребує багато місця. Незалежно від того, який тип дизайну кухні буде у вашій квартирі, подбайте про те, щоб заплановане розташування було максимально практичним. Тому ретельно подумайте про те, якою ви хочете, щоб ваша кухня виглядала, що вас найбільше хвилює і як облаштувати її так, щоб вона відповідала практичним та естетичним потребам.

 

Хіти
Новинки