Вибір обіднього столу

Вибір обіднього столу

Багато залежить від розмірів приміщення та кількості домочадців, тому потрібно ретельно підбирати розміри кухонного столу. Має значення  матеріал, з якого виготовлені меблі, ви можете вибрати дерево, плити МДФ, ламінат, пластик, скло або метал.

Стіл повинен відповідати стилю інтер'єру. В даний час найбільш популярним вибором є кухонні столи в стилі модерн, лофт і скандинавський стиль, хоча меблі у стилі вінтаж, ретро та бохо також мають своїх прихильників.

Найголовніше завдання, вибрати стіл відповідного розміру, не надто великий, але й не надто маленький. Почнемо з висоти кухонного столу. Найпоширеніші столи мають висоту 70-75 см, це стандарт, який підходить для більшості стільців у магазинах. Необхідно враховувати, що для того, щоб зручно сидіти за столом, сидіння стільця має розташовуватися на відстані 30 см від стільниці.

Розмір стільниці залежить від кількості членів сім'ї, які користуватимуться меблями одночасно. Дорослій людині знадобиться приблизно 40х60 см місця на стільниці. Цього достатньо, щоб розмістити столові прилади по обидва боки столу.

За круглим столом великого розміру можуть розміститись до 8 осіб. Діаметр 90-120 см буде ідеальним для 4 осіб. Якщо ви бажаєте розмістити 6 осіб, вам знадобиться стіл діаметром 150 см.

Квадратні кухонні столи займають мало місця, їх можна поставити біля стіни або в кутку, вони ідеально підходять для невеликих квартир та квартир-студій. Прямокутні кухонні столи, універсальні моделі, ідеально підходять для маленьких та великих інтер'єрів. Овальні та круглі кухонні столи, дуже модне рішення для скандинавських, бохо та вінтажних інтер'єрів.

Вибирайте матеріал, стійкий до подряпин та інших механічних пошкоджень. Також важливою є простота очищення стільниці. Найпопулярніший варіант, стіл із ламінату або МДФ. Їхні переваги, невисока ціна і в той же час хороше співвідношення ціни та якості.

 

 

 

Хіти
Новинки