Як облаштувати затишну вітальню?

Як облаштувати затишну вітальню?

Намагайтеся дотримуватися правил пропорційності, невеликі предмети краще підійдуть маленьким кімнатам, а великі  великим. Відмовтеся від величезного кутового дивана, який займе майже весь простір вітальні на користь малогабаритної моделі. Насамперед, обмежте кількість меблів та аксесуарів у маленькій вітальні до найнеобхіднішого. Пам'ятайте, що цілісні блоки, масивні, можуть захаращувати, вибирайте легкі, ажурні меблі, бажано багатофункціональні, що легко пересуваються.

Вкрай важливим моментом, який слід враховувати при оформленні вітальні, є поділ кімнати на зони. Створення окремого простору для відпочинку, роботи або прийому гостей та їди сприяє узгодженості приміщення.

Ви можете використовувати білий колір для освітлення та візуального збільшення кімнат. Крім того, ви можете легко комбінувати його з різними мотивами, кольорами та фактурами. Обмежте кольори теплими, але світлими відтінками, що оптично збільшує простір, не поєднуйте їх в одній кімнаті, не використовуйте занадто багато малюнків. У кімнаті, де поєднуються різні види діяльності, ключовим може бути зонування. Це важливий аспект, особливо у великому просторі, що об'єднує кілька кімнат з різними функціями на одній поверхні.

Комбіновані простори різного призначення мають таку особливість, що вони мають доповнювати один одного, щоб зберегти цілісний характер інтер'єру. Якщо ви облаштували свою вітальню в прованському стилі, їдальня повинна дотримуватися тієї ж тенденції. Інакше виникне стилістичний дисонанс. Затишку додадуть стіл та м'які крісла з оббивкою.

Світло, непомітний, але значущий елемент будь-якого інтер'єру. При правильному висвітленні вітальня стане затишною. Відмовтеся від одного, різкого джерела світла і використовуйте замість нього кілька світильників, настільні лампи, торшери, бра або плафони.

 

 

 

 

Хіти
Новинки