Як облаштувати спальню?

Як облаштувати спальню?

Найважливішим предметом меблів у спальні, є безперечно ліжко. Необхідно визначити, де воно стоятиме і скільки місця для нього  буде доступно, а потім, виходячи з цих даних, купувати конкретну модель. Мінімальна ширина ліжка для двох становить 140 см, при цьому повний комфорт гарантують моделі завширшки 150-160 см, до розміру матраца додається близько 6-8 см. Якщо ви хочете класичну модель ліжка, підійдуть варіанти з дерева, металу, ДСП, МДФ.

Якщо площа дозволяє, варто придбати модель шириною щонайменше 160 см. Найбільш зручними вважаються континентальні ліжка. Континентальні ліжка є одними з найзручніших та найелегантніших, виробляються в різних кольорах, стилях та розмірах. Вони досить масивні, м'які і дуже зручні, а також дуже високі в порівнянні з класичними моделями ліжок. Континентальне ліжко класифікується як м'які меблі, вся поверхня конструкції покрита матеріалом. Основа являє собою дерев'яний ящик, на якому лежить м'яка рама, виготовлена ​​з пружин.

Як тільки ми маємо ліжко, ми починаємо шукати інші елементи меблів. Найголовнішими з них є шафа для одягу і тумбочки. Залежно від доступного місця, ви можете вибрати вбудовані або окремі меблі. Коли ми наважуємося на другий варіант, нам зазвичай потрібен ще й додатковий комод для дрібного одягу та спідньої білизни.

По обидва боки ліжка у великій спальні обов'язково повинні бути широкі проходи (не менше 60 см) і, звичайно ж, тумбочки. Найбільш поширеною в спальній кімнаті є тумба з скриньками, зручна та лаконічна. Як альтернатива,відкриті тумби, плюс яких у тому, що не потрібно зайвий раз висувати ящики.

Підбір матраца, справа індивідуальна. При покупці треба звертати увагу на два фактори, тип наповнювача та твердість. Наповнювач визначає багато важливих властивостей матраца, наприклад, латекс рекомендується алергікам, кишеньковий наповнювач, парам зі значною різницею в масі тіла, термоеластик, людям із проблемами хребта чи кровообігу. У свою чергу, вага користувачів залежить від того, яка жорсткість буде кращою. Чим важча людина, тим жорсткіший матрац.

 

Хіти
Новинки