Спальня в скандинавському стилі

Спальня в скандинавському стилі

Спальня, одна з найважливіших кімнат у будь-якому будинку. Це місце, де ми відпочиваємо та відновлюємося після довгого дня. Щоб забезпечити гарний нічний сон, варто витратити деякий час на облаштування спальні.

Спальня в скандинавському стилі, популярне рішення останніх років, простота та мінімалізм, класичне та позачасове рішення. Скандинавський стиль наголошує на світлих інтер'єрах. Ціль полягає в тому, щоб спроектувати їх таким чином, щоб максимально використовувати денне світло. Звідси відсутність гардин та портьєр, домінують натуральні кольори та матеріали.

Найпопулярніші кольори для спальні у скандинавському стилі, білий, сірий та бежевий. Останнім часом їх часто супроводжують пастельні тони, наприклад, блакитний або рожевий, але не тільки. Дизайнери все більше уваги приділяють сильнішим акцентам, жовтому,  мідному, чорному. Безумовно, аранжування має бути побудоване на яскравих тонах, при виборі лише 1-2 насичених кольорів аксесуарів.

Звичайно, стіни та підлога світлі. Що стосується стін, то можна пофарбувати одну з них у контрастний колір або використовувати шпалери. Коли справа доходить до покриття, традиційна деревина, як і раніше, залишається найпопулярнішим вибором.

Основним та найважливішим предметом меблів у спальні є ліжко. Ліжко у скандинавському стилі виконане з природних матеріалів, у світлих відтінках. Бувають також моделі у насичених тонах. Вони використовуються як акценти інтер'єру. Нейтральні кольори разом із дерев'яним каркасом, в оточенні натурального текстилю створюють відчуття легкості.

 Якщо охарактеризувати, яким має бути ліжко у скандинавському стилі, то це мінімалізм та строгість. Поруч із ліжком має стояти функціональна тумбочка з простим дизайном. Крім того, шафа або комод можливо туалетний столик або крісла, залежно від розміру кімнати. Глянцеві меблі або шафа з вбудованим дзеркалом на дверцятах, перевірений спосіб візуально збільшити інтер'єр.

Хіти
Новинки