Кухня в класичному стилі

Кухня в класичному стилі

Класична кухня протистоїть трендам, пов'язує покоління, адже у ній усім добре. Стильна, елегантна, завжди актуальна. Інтер'єр класичної кухні дуже витриманий. Тут немає місця випадковим та непродуманим елементам. У цьому стилі є як світлі, так і темні меблі, але важлива колірна узгодженість, меблі зазвичай мають один колір фасаду: від білого, кремового та сірого до темного, натурального дерева.

Важливим є і розмір приміщення, в якому ми хочемо облаштувати кухню своєї мрії. Фасади кухонних меблів найчастіше виготовляються із декоративно-фрезерованої плити МДФ, декоративного ламінату або натурального дерева.

Класичні шафи з суцільними фасадами можна урізноманітнити вітринами. Скляні вставки в ажурних рамах і вітражі є додатковою декоративною прикрасою. Використовуйте відкриті полиці для демонстрації стильного посуду чи декоративних контейнерів.

У кухнях класичного стилю верхні кухонні меблі не доходять до стелі і дуже часто увінчані декоративним карнизом. Елегантна фурнітура та стильні ручки, відіграють надзвичайно важливу роль у класичній кухні. Патиновані та стилізовані під старовину або, навпаки, ювелірні та блискучі.

Ручки мідного або золотистого кольору, красивий додаток до класичного інтер'єру. Якщо ми не хочемо використовувати декоративні накладки, альтернативою стануть керамічні ручки, які візуально розвантажать масивну конструкцію та зроблять кухню затишною.

Для того, щоб облаштування кухні в класичному стилі було унікальним, не можна забувати про аксесуари. Керамічні та дерев'яні ємності для сипучих продуктів, стильні полички для спецій. Однак кожен із елементів повинен поєднуватися один з одним.

Класична кухня вимагає відповідного світлого оформлення нейтрального або теплого кольору. Як основне джерело світла виберіть великий світильник. Тут цікаво виглядають кришталеві люстри або декоративні світильники, розташовані над столом чи островом. У випадку з кухнею, відкритою у вітальню,  дотримуйтесь  стилістичної  витриманості  у підборі освітлювальних приладів.

Хіти
Новинки